Sepíšu sem postup, který jsem započal před několika dny a dnes úspěšně ukončeno. Třeba by se to někomu mohlo hodit co ho čeká.
Měl jsem doma (neopravitelně) bourané CRX a nedávno koupil přes Roma jinou CRX z německa, pro kterou jsem se rozhodl použít mé platné doklady.
Pár měsíců po bouračce jsem měl v plánu koupit CRX v zahraničí a proto jsem uložil RZ do depozitu a současně nechal vymazat č. motoru - č. motoru neevidováno - poplatek 2x 50,-
20.6. - domluva o koupi CRX z německa
21.6. - CRX v německu odhlášeno a dovezeno do ČR
25.6. - sepsání smlouvy - povinné ručení
26.6. - zakoupena CRX a dovezena domů
27.6. - podána žádost o zaměnitelnosti karoserie od zastoupení HONDA ČR - poplatek 3000,-
28.6. - zaměnitelnost potvrzena - poslání souhlasu na dobírku 70,-
3.7. - Podána žádost na D.I. na výměnu karoserie - potřebné podklady: můj TP, německý TP, kupní smlouva, souhlas Hondy, vlastní žádost.
_____Lhůta na vyjádření souhlasu: 30 dní. Souhlas telefonicky potvrzen po 30minutách !

4.7. - vyzvednutí usnesení o vyznačení mého VIN na novou karoserii náhradní technologií. Doporučena firma v okolí na provedení vyznačení VIN. Dohodnuto na 12.7.
12.7. - vyznačení VIN náhradní technologií na pravou stranu motorového prostoru k tlumiči, výměna štítku, znehodnocení původního VIN, fotodokumentace - 400,-
_____- STK - evidenční kontrola o vyznačení VIN na příslušné místo, zapsání nesouhlasu barvy dle TP - 260,-
____ - na D.I. proveden zápis do TP o obnovení VIN náhradní technologií + změna barvy - 2x 50,-
Celkové náklady činili 3.930,- Kč. Vyřízeno za cca 15 dní.
Teoreticky by to šlo stihnout za týden, ale hodně záleží na rychlosti D.I. Naštěstí jsem byl vždy u okénka sám a rychlost úředníka byla ukázková